Haşimato troidit

  • Hocam merhabalar. TSH: 7.2 referans aralığı 0,38-5.3 —- T3: 6.66 referans aralığı 3.8-7.2 —- T4:0.82 referans aralığı 0,61-1.20——- Anti TPO: 676 referans 0-9 Haşimato tanısı konuldu bana. Us görüntüsünde ise; Sağ troid lobu boyutu: 16x18 Sağ troid lobu boyutu: 15x19——— Isthmus kalınlığı 4 mm——— Her iki troid lobu parankim ekojinetisi azalmıs ve heterojendir. Parankimde pseodonodüler izlendi. Bilatereler solid veya kistik nodüler lezyon saptanmadı. Tanı konulduktan itibaren levotiron 50 mg kullandım. İlaç kutusu bittikten sonra 2 ay boyunca ilaç kullanmadım ve sonraki değerlerim aşağıda. Tsh: 5.7 referans aralığı 0,38-5.3 —- T3: 3.36 referans aralığı 2.6-4.37 —- T4: 0.99 referans aralığı 0,61- 1.20——- Anti TPO: 461 ****** Sorum şu hocam: 1) İlaç tedavisi gerektirmeyen tiroiditler sağlam kabul edilir. Maddesinden faydalana bilirmiyim ? 2)İlaçla kontrol altında tutulabilen hipotrodimiyim yoksa?

  • Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun ilaçla tedavi edilen hipotiroidi sınıfında sınız hayırlı günler dilerim 09.11.2020 20:50 tarihinde cevapladı.

2 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Merhaba Ayşe hanım. 28 yaşındayım 1.59 boyundayım, kilom yıllardır standart 46 kg dan yukarı çıkmıyordu. Bu pandemi döneminde çalışmadığımdan hep evdeydim. 1 yılda 39 kilo oldum. Zaten kilo alamıyordu

Hocam proltn. 50, fsh 8.11, lh 6 küsür çıktı sizce nasıl? İlaç almalıyım değerlerim kötü mü özellikle fsh? Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Dahiliye - İç Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun.

Merhaba, 21 yaşındayım ve yaklaşık 1 yıldır mr çektirmiyorum ama en son 4 mm hipofiz adenomum vardı hormon testlerime baktırıyorum. Ben biraz paranoyak biriyim. Yüzümde büyüme görünce akromegaliden ş