Hasimato Hastalığı

  • Merhaba hocam yaptırdığım test sonuçlarına göre anti tpo : 141 referans aralığı :0-60 ant. tg : 25 referans aralığı :0-60 serbest t4 :1,15 referans aralığı :0,93-1,7 serbest t3 :3.02 referans aralığı :2-4,4 tsh : 1.89 referans aralığı :0,27-4,1 bu değerlere göre haşimatodan söz edebilir miyiz ?sedef ve astım hastasıyım anti tpo'nun yüksek olması buna bağlı olabilir mi?

  • Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun tsh'nız normal tpo yüksek ötiroid haşimoto dediğimiz bir kavram var burada ultrason görüntüsü de haşimoto ile uyumlu olmasını bekleriz bir de ultrason yaptırmakta fayda var endişe edecek bir şey yok 6 ayda bir senede bir tsh'ya baktırmanız yeterlidir hayırlı günler dilerim 24.02.2021 17:28 tarihinde cevapladı.

6 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Merhaba Ayşe hanım. 28 yaşındayım 1.59 boyundayım, kilom yıllardır standart 46 kg dan yukarı çıkmıyordu. Bu pandemi döneminde çalışmadığımdan hep evdeydim. 1 yılda 39 kilo oldum. Zaten kilo alamıyordu

Hocam proltn. 50, fsh 8.11, lh 6 küsür çıktı sizce nasıl? İlaç almalıyım değerlerim kötü mü özellikle fsh? Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Dahiliye - İç Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun.

Merhaba, 21 yaşındayım ve yaklaşık 1 yıldır mr çektirmiyorum ama en son 4 mm hipofiz adenomum vardı hormon testlerime baktırıyorum. Ben biraz paranoyak biriyim. Yüzümde büyüme görünce akromegaliden ş