Kadında saç dökülmesi ve kıllanma

  • Hocam merhaba. Yaşım 27. Uzun zamandır erkek tipi saç dökülmesi yaşıyorum. Tepem çok seyrek saç derim apaçık görünüyor. Şakaklarda açılma, ön çizgide bozulma var. Kıllanma ve kilo da var. Bütün vitamin ve tiroid testlerimi yaptırdım hepsi normal çıktı sadece ferritin değerim 30 civarı çıktı. Ultrasonda karaciğer yağlanması görüldü. Dhea-s değerim referans aralığı 100-340 iken 211 çıktı. 17 alfa hidroksiprogesteron referans aralığı 0.15-0.7 iken 0.214 çıktı. Androstenedion referans aralığı 0.26-2.14 iken 0.874 çıktı. Serbest testosteron referans aralığı 0-4.6 iken 0.720 çıktı. Total testosteron referans aralığı 8.4-48 arasındayken 22.23 çıktı. Fsh 5.36, Lh 3.72 çıktı. Prolaktin referans aralığı 4.79-23.3 iken 19.24 çıktı. Kortizol, kalsiyum, magnezyum, kolesterol vb değerlerin hepsi normal aralıkta. Yalnızca açlık şekerim 100 olması gerekirken 107 çıktı doktorum insülin direnci olduğunu söyledi. Bir de estradiol değerim referans aralığı 19-144 arasındayken 13.40 çıktı. Ultrasonda polikistik görüntü de yok. Bu derece östrojen düşüklüğü neyden kaynaklanabilir? Ne yapmak gerekir? Östrojen dışında hormonal sorun yokken saç dökülmesi ve kıllanma neyden kaynaklanır? Bir de saçlarım nerdeyse yarım günde, yüzüm bir saat içinde aşırı derecede yağlanıyor neyden kaynaklanır? Nasıl çözüm bulabilirim? Vitamin ve hormon değerleri normalken saç dökülmesinin sebebi nedir? Doktorum sanırım pkodan şüphelendi ama hormon sonuçlarında görünmüyor. Ultrasonda kistik görüntü de yok. Ayrıca fsh ve Lh değerleri dengesiz görünüyor ama pko yönünde değil. Bunlar neyden kaynaklanır? Teşekkür ederim şimdiden

  • Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun polikistik overde hirsutizm demek için sadece laboratuvara bakmayız erkek tipi saç dökülmesi de bir klinik bulgudur açlık kan şekeriniz 107 çıkmış yüzümde yağlanma var diyorsunuz adetlerimizde gecikme var mı o önemli biraz hiperandrojenemi bulguları var endokrinde takibiniz uygun olur hayırlı günler dilerim 06.12.2020 15:35 tarihinde cevapladı.

5 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Merhaba Ayşe hanım. 28 yaşındayım 1.59 boyundayım, kilom yıllardır standart 46 kg dan yukarı çıkmıyordu. Bu pandemi döneminde çalışmadığımdan hep evdeydim. 1 yılda 39 kilo oldum. Zaten kilo alamıyordu

Hocam proltn. 50, fsh 8.11, lh 6 küsür çıktı sizce nasıl? İlaç almalıyım değerlerim kötü mü özellikle fsh? Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Dahiliye - İç Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun.

Merhaba, 21 yaşındayım ve yaklaşık 1 yıldır mr çektirmiyorum ama en son 4 mm hipofiz adenomum vardı hormon testlerime baktırıyorum. Ben biraz paranoyak biriyim. Yüzümde büyüme görünce akromegaliden ş