Kalsiyum yüksekliği

  • Merhaba Hocam Bugün kan tahlili yaptırdım. Üre 21,8 mg/dL 12,84 - 42,8 Kan Üre Azotu (BUN) 10,2 mg/dL 6 - 20 Kreatinin (Yetişkin) 1,02 mg/dL 0,70 - 1,20 eGFR 92 mL/dk/1,73m^2 60 - 120 Albümin 49,4 g/L 35 - 52 Kalsiyum (Ca) 10,1 mg/dL 8,6 - 10 Düzeltilmiş Kalsiyum (Ca) 9,3 Sodyum (Na) 141 mmol/L 136 - 145 Potasyum (K) 4,3 mmol/L 3,5 - 5,1 Hocam Kalsiyum referans değerin biraz üstünde çıkmış. Düzeltilmiş kalsiyum 9,3 çıkmış. Bu sorun olur mu? Ayrıca D vitamini 26,3 düşük çıktı. Doktor damla verdi kullanmalı mıyım?

  • Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun kalsiyum 10.1 yüksek bir değer değil tekrar birkaç ay sonra bir daha çek edersiniz, susuzluktan, kalsiyum içeriği fazla olan gıdaların çok alınmasından dolayı da yüksek çıkabilir d vitamini düşük d vitamini damla ya da hap kullanmanız uygundur hayırlı günler dilerim. 05.03.2021 19:25 tarihinde cevapladı.

7 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Merhaba Hocam Annemin iki hafta önce yapılan biyopsi sonucunda "tiroid sağ lob da önemi belirsiz atipi" tanısı konuldu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Biyopsi yapılırken nodul 6*4 mm büyüklüğün

Merhaba Tip2 şeker hastalığından ameliyatla kurtulabilir miyiz? Bağırsaklarda yer değiştirme ameliyatı yapılıyormuş böyle bir şey mümkün mü acaba ? Ameliyat içinde yüksek bir maliyet çıkarılıyor başar

Fizyolojik Koitus Egzersiz Laktasyon Gebelik Uyku Stress Patolojik Hipotalamik-hipofizer sap hasarı Granülomalar İnfiltrasyonlar Radyoterapi Rathke kleft kisti Travma (Sap kesisi, suprasellar cerrah