Subakut tiroidit

  • 58 yas bayan hasta (55 kilo ek hastalık yok) 8 ay önce subakut tiroidit nedeni ile TFT takibinde hasta en son 20 subatta tsh değeri 15 geldi t3 t4 normal sınırlarda size daha önce de sorduğum bir hastaydı aylık tsh takipleri 9-8-10 civarında seyir göstermekteydi. Hastanın herhangi bir şikayeti yok. dahiliye takibinde hasta şikayeti olmadığı için ilaç baslansa da olur baslanmasa da olur denildi. t3 degerleri 3,7---2,6---- 2,5----2,8---2,6----2,7---8 tsh degerleri 15---9----7---8---10-----0,1------0,02 aylık değerler sizin görüşünüzü tekrar almak istiyoruz

  • Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun tsh 15 olmuş artık 10'u geçmiş başlamakta fayda var. Düşük doz ilaç başlanır. 3 ay sonra tekrar kontrol edilir endişe etmeyiniz hayırlı günler dilerim. 24.02.2021 17:17 tarihinde cevapladı.

20 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Merhaba Ayşe hanım. 28 yaşındayım 1.59 boyundayım, kilom yıllardır standart 46 kg dan yukarı çıkmıyordu. Bu pandemi döneminde çalışmadığımdan hep evdeydim. 1 yılda 39 kilo oldum. Zaten kilo alamıyordu

Hocam proltn. 50, fsh 8.11, lh 6 küsür çıktı sizce nasıl? İlaç almalıyım değerlerim kötü mü özellikle fsh? Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Dahiliye - İç Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun.

Merhaba, 21 yaşındayım ve yaklaşık 1 yıldır mr çektirmiyorum ama en son 4 mm hipofiz adenomum vardı hormon testlerime baktırıyorum. Ben biraz paranoyak biriyim. Yüzümde büyüme görünce akromegaliden ş