Tiroid tsh serum yüksekliği

  • MERHABA HOCAM. BENİM 23 AYLIK ERKEK ÇOCUĞUM VAR. YAKLAŞIK 1,5 YIL KADAR KABIZLIK ŞİKAYETİMİZ VAR YAPILAN TAHLİLLERDE SON ÜÇ SONUCUNDA 1. TAHLİL SONUCU TSH 7,12 CIKTI. (REFERANS ARALIĞI 0,7-5,97).SONRASINDA ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİNE GİTTİK. 2.TAHLİL SONUCU TSH 10,51 CIKTI. (REFERANS ARALIĞI 0,7-5,97). 3.TAHLİL SONUCU 7,04 CIKTI.(REFERANS ARALIĞI 0,7-5,97). TİROİD US İNCELEMESİ SAĞ TİROİD LOBU 11X13X19 MM,SOL TİROİD LOBU 11X12X21 MM BOYUTLARINDA OLUP İSTMUS KALINLIĞI 2,2 MM'DİR. BİLATERAL TİROİD BEZİ PARANKİMİ HOMOJENDİR. KANLANMASI NORMALDİR.İZOLE NODÜL İZLENMEDİ. BU BULGULARA GÖRE HOCAM COCUĞUM İLACA BAŞLAMALI MI ACABA? BAŞLAYACAKSA NE KADAR KULLANMASI GEREKİYOR. İLERİ YAŞLARDA TİROİT HASTALIĞI GEÇER Mİ? CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.İYİ ÇALIŞMALAR.

  • Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun. Hipotiroidi açısından çocuk endokrin de takibiniz iyi olur çocuk endokrin aralıklı olarak kan tahlilleri ile takip eder Hayırlı günler dilerim. 05.11.2020 11:48 tarihinde cevapladı.

1 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Merhaba Hocam Annemin iki hafta önce yapılan biyopsi sonucunda "tiroid sağ lob da önemi belirsiz atipi" tanısı konuldu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Biyopsi yapılırken nodul 6*4 mm büyüklüğün

Merhaba Tip2 şeker hastalığından ameliyatla kurtulabilir miyiz? Bağırsaklarda yer değiştirme ameliyatı yapılıyormuş böyle bir şey mümkün mü acaba ? Ameliyat içinde yüksek bir maliyet çıkarılıyor başar

Fizyolojik Koitus Egzersiz Laktasyon Gebelik Uyku Stress Patolojik Hipotalamik-hipofizer sap hasarı Granülomalar İnfiltrasyonlar Radyoterapi Rathke kleft kisti Travma (Sap kesisi, suprasellar cerrah