Subakut tiroidit ve hipotiroidi

  • MERHABALAR,ARALIK AYINDA YORGUNLUK HALSİZLİK VE BOYUN ÖN KISMINDAKİ AĞRI SEBEBİYLE DAHİLİYE DOKTORUNA GİTTİM, YAPILAN TESTLER SONUNCU SUBAKUT TİROİDİT TEŞHİSİ KONULDU. CRP VE SEDİMANTASYONUM YÜKSEK OLDUĞU İÇİN KORTİZON TEDAVİSİNE BAŞLANDI.2 AYLIK TEDAVİ SONUCU CRP VE SEDİMANTASYON DEĞERLERİM NORMALE DÖNDÜ,KORTİZONU BIRAKTIM ANCAK DOKTOR KALICI HİPOTİROİDİ GELİŞTİĞİNİ SÖYLEDİ, EUTROX 50 MG 1 ADET İLACA BAŞADIM.FARKLI TARİHLERDE YAPTIRDIĞIM TİROİD TAHLİLLERİNE GÖRE SİZCE KALICI HİPOTİROID DURUMU MEVCUT MUDUR,İLACA BAŞLAMAM DOĞRU MUDUR,YOKSA BİR SÜRE DAHA BEKLEMEM GEREKİR Mİ, DEĞERLİ FİKİRLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. TARİH SONUÇ REFERANS ARALIĞI 21.01.2021 SERBEST T4 2,59 0,80-1,76 TSH 0,009 0,27-4,2 5.02.2021 SERBEST T4 0,754 0,80-1,76 TSH 1,66 0,27-4,2 6.03.2021 SERBEST T4 1,02 0,80-1,76 TSH 5,55 0,27-4,2 6.03.2021 SEDIMANTASYON 1/2 SAAT 4 0,0-5 1. SAAT 7 .5-20 CRP 2,4 0,5-10

  • Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun tsh en yüksek 5 olmuş subakut tiroidit sonrası bir yıl izlemekte fayda var 3 ay sonra kontrol ettirin herhangi bir ilaç kullanmayalım hayırlı günler dilerim.

2 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Merhaba Ayşe hanım. 28 yaşındayım 1.59 boyundayım, kilom yıllardır standart 46 kg dan yukarı çıkmıyordu. Bu pandemi döneminde çalışmadığımdan hep evdeydim. 1 yılda 39 kilo oldum. Zaten kilo alamıyordu

Hocam proltn. 50, fsh 8.11, lh 6 küsür çıktı sizce nasıl? İlaç almalıyım değerlerim kötü mü özellikle fsh? Doktor Cevabı: Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU Dahiliye - İç Hastalıkları Merhaba çok geçmiş olsun.

Merhaba, 21 yaşındayım ve yaklaşık 1 yıldır mr çektirmiyorum ama en son 4 mm hipofiz adenomum vardı hormon testlerime baktırıyorum. Ben biraz paranoyak biriyim. Yüzümde büyüme görünce akromegaliden ş